19.11.2021      408      0
 

Конвенції ООН про права дитини – 32 роки


Проблема виховання і захисту підростаючого покоління ніколи не втратить своєї актуальності. Задоволення прав дитини є найголовнішою умовою становлення людини, яка підростає, розвивається як особистість.

20 листопада 1989 року було прийнято документ високого міжнародного рівня – Конвенцію ООН про права дитини, в якій чітко зазначено, що діти мають право на особливе піклування та допомогу.Україна ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини у 1991 році. Так цей документ став частиною українського законодавства.

Сьогодні першочерговість інтересів підростаючого покоління розуміють і підтримують на найвищому державному рівні. Захист прав таких дітей є державною справою.

В Черкаському районі для захисту прав та законних інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувють в складних життєвих обставинах, прийнята районна програма з виконання Національного плану дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2019-2021 роки.

Загальна кількість дитячого населення району віком від 0 до 18 років складає 23172 особи. В Єдиній інформаційно-аналітичній системі „Діти” районного рівня перебуває 329 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Функціонує 16 прийомних сімей та 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживають і виховуються 59 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Здійснюється нагляд за 54 сім’ями, у яких виховується 74 усиновлені дитини.

Робота районної державної адміністрацїї націлена на покращення становища кожної конкретної дитини, створення сприятливих умов для її розвитку, навчання, виховання, збереження біологічної родини, максимальне влаштування посиротілих дітей в сімейні форми виховання на основі комплексної оцінки її потреб; дотримання принципу родинного походження при влаштуванні.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *