19.11.2021      217      0
 

У шістьох амбулаторіях Черкаського району до кінця року буде завершено реконструкцію


До кінця 2021 року залишилось не так багато часу. Тож все, що було заплановано на поточний рік, потрібно доопрацювати, наголошує голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

У зв’язку з цим голова Черкаської РДА разом з першим заступником Романом Хоменком оглянули хід проведення реконструкцій амбулаторій загальної практики сімейної медицини в смт Цвіткове, селах Михайлівка та Ліпляве.

В смт Цвіткове Городищенської ТГ завершується реконструкція амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Обслуговується тут близько півтори тисячі жителів з Цвіткового, Ленського та Калинівки.

На об’єкті виконано утеплення фасадів, зовнішнє облицювання стін, встановлено нові вікна, двері, влаштовано нову систему відводу дощових вод.

Наразі підрядник виконує благоустрій території та огородження ґанків.Староста смт Цвіткове Валерій Полуєв наголошує, що приміщення амбулаторії достатньо міцне, адже стіни будувалися, як то кажуть, на совість, ще у 1913 році.

Спільно з головою Городищенської громади Володимиром Мирошником Валерія Бандурко обговорила проблемні питання комплексного завершення ремонту закладу охорони здоров‘я.

У селі Михайлівка триває реконструкція нежитлової будівлі під амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Вже розкопано та утеплено фундамент, замуровані зайві отвори у стінах, виготовлені та встановлені металеві перемички над віконними отворами, виготовлено та встановлено ворота, викопані траншеї під каналізацію, розпочато роботи щодо встановлення внутрішніх стін та улаштування стелі.

На черзі встановлення вікон, дверей, утеплення фасаду, монтаж електроопалення. Підрядна організація працює надшвидкими темпами – у дві зміни.

Голова Михайлівської громади Тарас Плужник прагне щоб амбулаторія якомога швидше почала функціонувати, тому що зараз для надання медичних послуг виділено декілька кімнат в місцевому закладі дошкільної освіти.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Ліпляве замінено вікна, двері, утеплено та частково облицьовано фасад, перекрито дах, облаштовано ґанки.

Та ще роботи вдосталь. Необхідно влаштувати зовнішні відкоси на вікнах, завершити облицювання фасаду та вивезти будівельне сміття. Заклад надає медичні послуги 2200 жителям сіл Ліпляве, Келеберда та Озерище. Тож створення комфортних умов у закладі охорони здоров’я є важливим для громади, вважає голова Ліплявської ТГ Сергій Геращенко.

Загалом в Черкаському районі ремонтні роботи відбуваються у шести амбулаторіях. А саме у селах Тубільці, Руська Поляна, Ліпляве, Телепине, Цвіткове та Михайлівка.

Усі роботи заплановано завершити до кінця поточного року.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *