01.12.2020      415      0
 

Цьогоріч Державна програма безпеки руху виконана на 100%, – Владислав Криклій


У 2020 році Державна програма підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні, яка активно реалізується Мінінфраструктури спільно з Укрінфрапроектом та іншими органами влади, вперше виконана на 100%.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій на спільному брифінгу з Головою Укрінфрапроекту Кирилом Хом’яковим «Безпечні дороги: зроблено у 2020» сьогодні, 1 грудня.

«Цьогоріч Державна програма безпеки руху вперше виконана на 100%. Коли минулого року я став міністром, рівень виконання цієї програми був 38%, а у 2018 році взагалі 0%. Наші пріоритети – цифровізація на транспорті та впровадження інтелектуальної транспортної системи, зокрема для покращення безпеки», – наголосив Міністр.

Серед ключових досягнень відомства у 2020 році, що стосуються підвищення безпеки руху, Владислав Криклій назвав впровадження системи автофіксації порушень ПДР у співпраці з МВС, влаштування сучасних WiM-комплексів для автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах, а також оновлення парку рятувальної спецтехніки для ДСНС.

«За півроку роботи системи автофіксації кількість порушень ПДР на перших 30 ділянках з КАФ знизилася у цілому у 5 разів. До кінця цього року ми плануємо встановити 250 КАФ на дорогах державного значення та суттєво розширити їх функціонал», – зазначив очільник Міністерства.

Також у планах відомства – завершити впровадження єдиної системи контролю зважування Weigh Control System та влаштувати близько 50 сучасних WiM-комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю («Зважування у русі») до кінця цього року. Зараз вони активно вводяться в експлуатацію.

Крім цього, у рамках реалізації Державної програми безпеки руху Мінінфраструктури спільно з Укрінфрапроектом продовжують активну передачу ДСНС нових аварійно-рятувальних машин, призначених для проведення першочергових рятувальних робіт і ліквідації наслідків ДТП.

«Важливий елемент безпеки – система ефективної допомоги постраждалим під час ДТП. Адже 20% з тих, хто гине в аваріях на дорогах, можуть врятуватися, якщо отримають домедичну допомогу одразу на місці. Цьогоріч у ДТП в Україні вдалося врятувати 541 людину. Використання нової спецтехніки ДСНС скорочує час прибуття рятувальників на виклик аж на 20 хвилин. Тому у наших планах до кінця цього року – передати ДСНС понад 200 таких автівок, щоб зберегти якомога більше людських життів», – додав Владислав Криклій.

Нагадаємо, 21 жовтня на своєму засіданні Уряд затвердив нову Стратегію підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року, на основі якої буде розроблена Державна програма підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023 року. Ключова мета Стратегії – знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% до 2024 року та на 50% до 2030 року.

За інформацією Міністерства інфраструктури України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *