21.10.2019      407      0
 

Спільна справа: в ОДА закликали на місцях подбати про співфінансування на будівництво амбулаторій


_DSC0152

Передбачити свою частку фінансування будівництва амбулаторій на селі закликали райони та ОТГ Черкащини. Це – 10 % від вартості усього проекту. Закликав пожвавити цей процес на місцях заступник очільника області Віктор Карпенко на зустрічі з керівництвом районів та тергромад.

Зволікання зі спрямуванням частки коштів на проект будівництва амбулаторії саме на місцях зумовлює затримку з отриманням державних коштів. Їх потім через тривалу процедуру із запізненням отримають і підрядники.

_DSC0154
_DSC0148

– Програма фінансування по сільській медицині передбачає співфінансування із місцевими бюджетами, яке на сьогодні передбачила у стовідсотковому розмірі менша половина з тих, хто будує амбулаторії, – зауважив Віктор Карпенко. – За відсутності співфінансування ми не можемо скористатися державними коштами та оплатити вже виконані роботи нашим підрядним організаціям. Кожного дня через це виникають з ними гострі ситуації. Між тим терміни виконання за договорами вже спливають. Багато підрядників виконують ці роботи власним коштом. Варто зробити останні зусилля і завершити ці проекти. Аби в уже готові амбулаторії могли зайти лікарі та відразу працювати.

Посадовець зауважив, що на рівні області усебічно готові допомагати районам з проходження всіх процедур до та після введення об’єктів в експлуатацію.

_DSC0151

Нагадаємо, в області будують 21 амбулаторію загальної практики сімейної медицини. З них 9 – групової практики та 12 – монопрактики. За наказом Мінрегіону, планують збудувати ще чотири. Кожна з амбулаторій отримає у користування автомобіль. Їх уже закупили. У користування на місця вони надійдуть відразу ж після відкриття амбулаторій.

За інформацією
Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *