26.02.2021      621      0
 

26 лютого – день кримського спротиву російській окупації


26 лютого 2014 року став переломним в історії Криму. Саме в цей день під стінами Верховної Ради Криму відбувся масштабний мітинг-протистояння між проросійськими силами, прихильниками відокремлення Криму, і тими, хто виступав за єдність України, основну масу яких складали кримські татари.

На проукраїнську акцію, організовану Меджлісом кримськотатарського народу, зібралося близько 10 тис. людей, проросійська, організована так званим «Русским единством», зібрала близько 700 людей.

На превеликий жаль в ніч з 26 на 27 лютого побачивши реакцію громадян України напередодні, російський спецназ порушивши українське та міжнародне законодавство почав захоплення будівлі Верховної Ради АРК та м. Сімферополь, де потім під дулами автоматів було відправлено у відставку законне, українське керівництво АРК і було проголошено організацію так званого «референдуму про приєднання до РФ», який відбувся 1 березня з численними порушеннями українського, міжнародного законодавства у супроводі російських військових.

За результатами «референдуму» про статус півострова, які не визнали ні Україна, ні Європейський Союз, ні США, Росія включила Крим до свого складу.18 березня президент Росії оголосив про приєднання Криму до РФ.

Тисячам кримських татар, які не визнають законності окупації Криму, довелось покинули рідну землю. Чимало з них оселилось і на теренах Західної України. Згадуючи ті події, українці та увесь цивілізований світ підтримують Український Крим та українців і кримських татар, які живуть в АРК, в умовах тимчасової російської окупації.

Крим був анексований силовим шляхом. Крим – це батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *