11.02.2021      216      0
 

Про готовність до ускладнення погодних умов у Черкаському районі


Під керівництвом голови Черкаської райдержадміністрації Володимира КЛИМЕНКА, відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо реагування на ускладнення погодних умов.

За інформацією Черкаського обласного центру з гідрометеорології в період з 11.02.2021 по 13.02.2021 та з 13.02.2021 по 18.02.2021 очікується ускладнення погодних умов пов’язане зі снігом з дощем, налипанням мокрого снігу, що може призвести до ожеледі на дорогах. Очікуються значні перепади температури від 7° морозу до 1° тепла.  Ускладнення погодних умов може призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, відключення населених пунктів від електропостачання.

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням погодних умов, мінімізації їх негативних наслідків та оперативного реагування на них, на засіданні комісії вирішили створити районний штаб із забезпечення сталого транспортного сполучення на автомобільних дорогах. Забезпечити завчасне реагування підприємств, визначених відповідальними за експлуатацію автомобільних доріг на території Черкаського району (безперебійний рух автомобільного транспорту, в першу чергу пасажирських перевезень та доставку товарів першої необхідності, у населені пункти, у разі погіршення метеоумов). Також оперативно залучати автономні джерела електропостачання у випадку відключення електропостачання найбільш уразливих категорій споживачів (лікарні, дитячі садки, школи, інтернати, заклади соціальної сфери) і забезпечити роботу максимальної кількості стаціонарних пунктів обігріву для надання допомоги людям та забезпечення їх цілодобової роботи.

Підбиваючи підсумки засідання, голова Черкаської РДА Володимир КЛИМЕНКО наголосив на необхідності залучати всі наявні сили та засоби для надання першої невідкладної допомоги, проведення патрулювання автошляхами району, забезпечення безперебійного руху автотранспорту на них.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *