02.02.2021      313      0
 

На Черкащині представили голову обласної державної адміністрації Олександра Скічка


На Черкащині представили Голову Обласної державної адміністрації Олександра Скічка

Сьогодні, 2 лютого, відбулося представлення новопризначеного Голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Скічка. 

Олександр Скічко звернувся до представників депутатського корпусу Черкаської обласної ради, Черкаської міської ради, структурних підрозділів адміністрації та представників ЗМІ.

“Для мене це хвилюючий момент, адже я повернувся на свою рідну Черкащину як керівник області. Це велика відповідальність і великий виклик. Тут я народився і виріс, із цим краєм пов’язані мої найкращі дитячі та юнацькі спогади. І я хочу ходити рідними вулицями з усвідомленням того, що зробив для свого краю все, що міг і навіть більше.

Саме тому я ставлю собі за мету консолідувати та об’єднати всіх людей доброї волі. Людей, які працюють задля розвитку та інновації Черкащини. Я обіцяю підтримувати всіх, хто керується інтересами громади.

Для того щоб дати  Черкащині новий поштовх до розвитку, нам усім потрібно консолідуватися, незалежно від політичних поглядів та амбіцій. Я маю великі надії та віру в те, що ми спільно з депутатами обласної ради, з керівниками ОТГ, спільно з мером Черкас та інших міст втілимо великі справи для нашого краю. Я поважаю кожного та пропоную об’єднання й співпрацю. До речі, щодо Черкас, то я хочу дати новий старт у стосунках ОДА й міста, аби уникнути заполітизованості та налагодити нашу ефективну взаємодію, від якої, переконаний, виграють і місто, й область.

Ціную всіх, хто працює професійно та цілеспрямовано, тому дякую за роботу працівникам ОДА та районних держадміністрацій. Найближчим часом планую поспілкуватися з усіма управліннями та департаментами, щоб глибоко вникнути в ситуацію та проблематику області – буду вдячний за взаємодію. Так само прагну налагодити комунікацію з райдержадміністраціями. Словом, консолідація та спільна робота задля розвитку Черкащини – це наша з вами спільна справа.

Моя робота в комітеті транспорту та інфраструктури дала мені великий досвід і широке бачення щодо втілення інфраструктурних проектів на Черкащині. 240 км доріг в області — це мій результат за півтора роки депутатства. Для порівняння, за попередні 10 років на Черкащині  було укладено 192 км доріг. Тільки ось про це, чомусь, мої «доброзичливці» не згадали, критикуючи моє призначення і згадуючи лише те, що стосується моєї діяльності 10-річної давності.

Хочу запевнити, що готовий до публічних обговорень моїх дій та рішень і критики, але конструктивної. Бо працюватиму на високий результат для області. Цифри не терплять маніпуляцій, і я налаштований давати високі показники й надалі. Не хочу забігати наперед, але в нас є плани щодо залучення рекордних інвестиційних коштів для ремонту доріг обласного значення. І я вірю в те, що ми це зробимо. Окремо хочу сказати, що всі об‘єкти президентської програми «Велике будівництво» я триматиму на особистому контролі.

Обіцяю бути максимально відкритим. Проблеми кожної людини – мої проблеми. Звертаюся до журналістів і прошу дати мені час, щоб глибоко вникнути в ситуацію – обіцяю, за два тижні ми зробимо брифінг і я відповім на всі ваші запитання.

Мені важливо, щоб Обласна державна адміністрація була місцем вирішення проблем наших громадян; щоб ми йшли шляхом «держави-сервісу», діджиталізації та спрощення процедур; щоб ми максимально співпрацювали з ОТГ  та допомагали громадам і бізнесу.     

Також хочу виділити як пріоритет охорону здоров’я наших громадян. Насамперед висловлюю вдячність усім медичним працівникам, які стійко тримають удар коронавірусу та обіцяю тримати руку на пульсі епідеміологічної ситуації в області.

Крім того, приємно, що наш край сьогодні вже може пишатися результатами в трансплантології, у лікуванні онкології. Так, декілька місяців тому в регіоні вперше провели трансплантацію нирки, в планах також здійснювати трансплантацію серця. Лікарі Черкащини творять історичний момент для нашої медицини, за що їм – низький уклін.

Як і освітянам, які в цей складний коронавірусний період змушені підлаштовуватися під непрості обставини, але при цьому не відступають від свого покликання.

Як і підприємцям, які часто «всупереч», а не «завдяки» вірні своєму новаторству та бажанню бути корисними людям.

Як і всім тим, хто з дня у день працює на благо рідної Черкащини.    

Наш край я бачу як «перлину» екотуризму України і цей напрям може дати нові горизонти у відновленні нашої  культурної спадщини.

Віру в те, що нам усе вдасться, дає потужне депутатське лоббі Черкащини у Верховній Раді України, а також відкрита комунікація з Кабінетом Міністрів. Тож будемо працювати!

Черкащина – це  земля, де карбувалась українська державність. Сила і міць козацького духу. Земля Богдана Хмельницького. Земля генія Тараса Шевченка. Мудрість і краса.

А ще саме вона подарувала Україні та світові Лева Симиренка, Івана Піддубного, В’ячеслава Чорновола, Юрія Іллєнка. Потрібно багато часу, щоб перелічити всіх. Не можу сьогодні не згадати й тих Героїв України, черкащан, продовжувачів козацького духу, які боронили й боронять нашу країну зараз на Сході України.

Мені дуже подобається слоган, який для себе обрали черкащани. Черкащина – це дійсно місце сили. І саме люди цю силу породжують, підтримують і втілюють у своїх щоденних перемогах.

Тому я ще раз хочу наголосити, що моя мета –  консолідація та об‘єднання всіх, хто працюватиме задля розвитку нашого регіону. Буду максимально відкритий до співпраці та чекаю такої ж максимальної взаємодії від людей, які вірять і діють в інтересах Черкащини”.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *