29.10.2021      222      0
 

У Черкаському районі триває конкурс “Подорож по алеї правових знань”


Дитинство – період життя людини, коли формуються найважливіші функції організму, активно здійснюється засвоєння моральних норм, знань і цінностей, що дозволяє малюку почуватися повноцінним членом суспільства.

 Діти – це особлива соціально-демографічна група населення з віковими обмеженнями від народження до 18 років, яка має свої права, інтереси, специфічні проблеми.

Власна думка кожної дитини має для суспільства таку ж вагу, як і думка дорослої людини. Вчені довели, що діти, маючи невеликий життєвий досвід і рівень знань, успішно вирішують важливі завдання, витрачаючи на це менше часу, ніж дорослі. І вже тому заслуговують на повагу.

Про те, які права має дитина і як потрібно їх захищати, наразі демонструють учні закладів загальної середньої освіти Черкаського району в ході І та ІІ етапів обласного конкурсу „Подорож по алеї правових знань“.

Мета конкурсу – підвищення правової обізнаності серед дітей, формування навичок практичного застосування знань у повсякденному житті, посилення правовиховної та профілактичної роботи в учнівському середовищі.

В ході конкурсу в черговий раз наголошено, що поряд з основними правами – правом на життя, охорону здоров’я, освіту, належне батьківське піклування, жодна дитина не може бути піддана тортурам, жорстокому поводженню та покаранню. Питання жорстокого поводження, булінгу в учнівському середовищі набули особливого значення. Поряд з правами діти мають обов’язки, які також потрібно виконувати.

Конкурс проходить в три етапи. Завершиться він у другій декаді листопада і буде приурочений до 32 річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини.

Дітям відомо, що  у разі порушення їхніх прав, вони можуть звернутися за допомогою та захистом до служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, правоохоронних органів за місцем свого проживання, а також до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *