06.03.2024      72      0
 

Ефективне використання фінансових ресурсів Леськівською територіальною громадою обговорили на черговому засіданні районної робочої групи «Прозорість і підзвітність»


Робочою групою шляхом використання електронної системи публічних закупівель Prozorro здійснено моніторинг та проведено детальний аналіз усіх публічних закупівель виконавчого комітету у поточному році.

Леськівською громадою здійснено 62 публічні закупівлі, з них 12 – вартістю понад 100 тисяч гривень. Це – переважно продукти харчування для закладів освіти та оплата житлово-комунальних послуг у комунальних закладах громади.

Під час моніторингу порушень не виявлено. Громадою раціонально використовуються бюджетні кошти, пріоритетним питанням є підтримка Сил оборони України. Так, нещодавно за рахунок коштів із місцевого бюджету громади придбано і передано автомобіль типу Джип-пікап для бійців 467 батальйону.

Також обговорили плани закупівель громади на найближчий час.

За результатами засідання сформовано рекомендації для територіальних громад району в частині укладання договорів, здійснення технічного нагляду на об’єктах будівництва, відповідності цін ринковим на товари, роботи та послуги. Означені питання заплановано обговорити із керівниками територіальних громад на черговій нараді. Крім того, заплановано поінформувати про зміни у чинному законодавстві.

«Прозорість і підзвітність – це необхідність сьогодення. У питанні використання бюджетних коштів потрібно діяти злагоджено, відкрито і прозоро», – наголосив заступник голови Черкаської РВА Микола Турик.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *