06.03.2024      57      0
 

Валерія Бандурко долучилася до Конгресового слухання з питань децентралізації


Начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко взяла участь у Конгресовому слуханні на тему «Децентралізація. Законопроєкт № 4298 «Про місцеві державні адміністрації»» в режимі онлайн.

Також участь у слуханнях онлайн взяли голова Черкаської районної ради Олександр Василенко (Alexandr Vasylenko) та перший заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Роман Хоменко.

21 лютого 2024 року парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та рекомендував Верховній Раді України ухвалити документ в другому читанні та в цілому. Новий висновок щодо цього проєкту закону підготувала також Рада Європи.

Заступник керівника Офісу Президента України, Виконавчий секретар Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Олексій Кулеба на початку зустрічі, звертаючись до учасників, наголосив, що навіть в умовах війни необхідно поглиблювати децентралізацію.

Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко також зазначив, що законопроєкт «Про місцеві державні адміністрації» створюється з урахуванням усіх потреб держави та місцевої влади.

Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк зазначила, що наразі законопроєкт № 4298 вже готовий до другого читання та голосування.

Більше про Конгресові слухання можна ознайомитися на сайті Конгресу: https://www.congress.gov.ua/5-bereznia-vidbulysia…/


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *