17.05.2023      137      0
 

У Черкаській РВА відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини


Кожна дитина заслуговує на мирне та щасливе дитинство.

Заступник голови Черкаської райдержадміністрації Богдан Солошенко провів засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Розглянуто заяву потенційних прийомних батьків, жителів Черкаського району, щодо створення на базі їх родини прийомної сім’ї та влаштування на виховання і спільне проживання трьох дітей, позбавлених батьківського піклування.

У засіданні взяли участь та виступили в обговоренні – патронатний вихователь, фахівці служби у справах дітей Черкаської РВА, директор КЗ «Центр надання соціальних послуг» однієї з громад району.

Намір створити прийомну сім’ю у родини є спільним, виваженим і пов’язаний з бажанням дати любов та тепло дітям, позбавленим батьківського піклування. Цей намір підтримують рідні діти. Прийомні батьки мають спільні погляди на виховання дітей. Найкращим шляхом до серця дитини вважають спілкування із дітьми та власний батьківський приклад. Усвідомлюють існування певних труднощів у виховному процесі влаштованих дітей.

Прийомні батьки ознайомлені з нормативними документами, які регулюють питання влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання.

Ураховуючи позитивні обставини, комісія ухвалила рішення задовольнити заяву батьків.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *