13.09.2021      193      0
 

Місту Канів виповнилось 943 роки


Ще одне місто на Черкащині цієї суботи відзначило свій День народження. Це Канів. Йому виповнилось 943 роки.

Святкові заходи розпочалися з самого ранку. Змагання з армреслінгу, виставки, майстер-класи, акції, тренінги, фото-зони та фуд-корти організували на будь який смак.

Увечері на центральній сцені розпочалося найцікавіше. Концерт за участю солістів міста, файєр-шоу, виступ рок-гурту та дискотека.

Жителів Канівщини привітали голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко, міський голова Ігор Ренькас, голова благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай, директор ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Ольга Форостяна, Золотоніський міський голова Віталій Войцехівський та інші гості заходу.Головним спонсором свята виступила ПрАТ «Миронівський птахофабрика».

Олександр Скічко привітав жителів Канева зі святом та, зокрема, зазначив: «Уперше побачивши занедбане приміщення Будинку культури, я мріяв, щоб він працював на благо містян. І вже в жовтні Шевченківський культурний центр (він же ShevchenkoHUB) відкриє свої двері для всіх охочих. Він буде на балансі Мінкульту, а тому утримання не ляже тягарем на бюджет громади.Більше того, поруч облаштовуємо сквер, де буде найбільший у місті дитячий і спортивний майданчики. А ще – у школі #6 збудуємо сучасну спортивну інфраструктуру, де зможуть займатися всі охочі містяни. Також ми завершуємо ремонт канівської окружної та дороги від Чернечої гори до Канівської ГЕС. І це лише початок. Вірю, що великому майбутньому Канева – бути! Ми збережемо курс на розвиток і разом, доклавши максимум зусиль, збудуємо ще не один важливий об’єкт!»

Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко побажала місцевим жителям усіляких гараздів: «Приємно, що саме зараз настав той час, коли Канів тримає курс на успіх і розвиток. За невеличкий період зроблено досить багато. Оновлюється інфраструктура, заклади соціальної сфери, добудовано будинок культури, Дніпром знову почали курсувати «Ракети».,- зазначила Валерія Бандурко. Упевнена, що це видатне, самобутнє, незрівнянне місто, #місцесили, має велике світле майбутнє».


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *