06.03.2020      1051      0
 

У Черкаському районі розширено перелік соціальних послуг для учасників АТО-ООС та членів їх сімей


3 березня у кабінеті начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Сергія Коваля за участю голови Черкаської районної ради Олексія Собка, заступника голови Черкаської районної державної адміністрації Петра Коренюка, заступника голови районної ради Сергія Степанюка, керівника апарату райдержадміністрації Ігоря Троценка, директора Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району Валерія Вишиваного, представників громадських організацій, проведено зустріч щодо розширення надання послуг учасникам АТО-ООС та членам їх сімей.

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району має змогу надавати соціальні послуги не лише особам або сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, а й учасникам ООС (АТО) та членам їх сімей. Про це повідомив директор Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району Валерій Вишиваний, який звернувся до присутніх, відмітивши, що соціальні послуги будуть надаватися на умовах відповідного договору по декількох напрямках. У штаті Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району є психолог, юрист, які зможуть провести юридичний супровід того чи іншого питання. Наголосив на тому, що соціальна послуга – безкоштовна. Повідомив також, що в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району визначено відповідальну особу за даний напрямок роботи – це Прядка Людмила Леонідівна.

Звертаючись до присутніх, Людмила Прядка коротко доповіла про основні напрямки та види соціальних послуг, які можуть запропонувати спеціалісти Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для учасників ООС (АТО) та членів їх сімей.

В Черкаському районі розширено суб’єкти соціальних послуг для учасників ООС (АТО) та членів їх сімей

Обговорюючи зазначене питання, голова районної ради Олексій Собко та заступник голови райдержадміністрації Петро Коренюк зазначили, що це доречні і слушні ініціативи, які необхідно було запроваджувати набагато раніше. Рекомендували директору Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району Валерію Вишиваному розмістити відповідну інформацію в засобах масової інформації для більш широкого ознайомлення громадськості. Впевнилися в тому, що для повноцінної роботи в даному напрямку Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Черкаського району має всі необхідні засоби та ресурси.

В Черкаському районі розширено суб’єкти соціальних послуг для учасників ООС (АТО) та членів їх сімей

У свою чергу голова громадської організації «Об’єднання патріотичних сил», депутат районної ради Олег Деркач відмітив, що дані послуги спрямовані на подолання складних життєвих обставин, мінімізацію негативних наслідків складних життєвих обставин, задоволення індивідуальних потреб отримувачів соціальних послуг відповідно до віку, статі, стану здоров’я, особливостей інтелектуального та фізичного розвитку, життєвого досвіду. Наголосив на тому, що докладе максимум зусиль для розповсюдження даної інформації серед громадських організацій для створення можливості отримати соціальну послугу учасникам ООС (АТО) або членам їх родин.

За інформацією організаційного відділу виконавчого апарату Черкаської районної ради.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *