12.02.2024      78      0
 

Сміла відновлюється після ворожої атаки, – Валерія Бандурко


Спільно із народним депутатом України, головою Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко здійснила черговий робочий виїзд на місце, куди влучила ворожа ракета наприкінці грудня.

Завдяки благодійному фонду Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF) на фінішній прямій роботи із заміни понад пів тисячі склопакетів.

У будинках, які пошкодило вибухом від російської ракети, виконані роботи із відновлення дахів. Повністю демонтовано 8 будинків, поруйнованих ущент.

Зараз, на місці, де стояли вщент поруйновані будинки, зачищена територія.

– Із власниками домовилися про грошове відшкодування. Кожен із них самостійно вирішить будувати нове житло, чи придбати його на вторинці, – розповіла очільниця району.

Також обговорили процес реалізації збору коштів з бюджетів громад районів області для компенсації наслідків власникам вщент зруйнованих домоволодінь.

– Головне зробити усе необхідне, аби люди тут жили далі, займалися господарством і згадували про той день тільки у спогадах. Адже життя триває попри все. Щиро вдячна всім і кожному, хто не стоїть осторонь чужої біди, – наголосила Валерія Бандурко.

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *