13.08.2021      252      0
 

«Єдиний захист від COVID-19 – вакцинація», – Лариса Кошова


Захистить, а у разі інфікування – полегшить перебіг хвороби на коронавірус тільки вакцинація. На цьому на брифінгу наголосила заступниця очільника області Лариса Кошова.

Нині в області щодень вакцинують до 6-ти тисяч осіб. Однак такі темпи не достатні, аби без побоювань увійти в осінній період, відзначає посадовиця. Адже саме тоді прогнозують черговий спалах коронавірусної інфекції, а особливо – штаму «Дельта», що є агресивнішим і заразнішим, ніж усі попередні.

– Понад 244 тисячі черкащан уже отримали щеплення, – зазначила Лариса Кошова. – Щоденно ми намагаємося збільшити кількість вакцинованих. Адже епідемічна ситуація невтішна – хоч за добу і маємо лише 16 нових випадків, утім і одужало тільки 6 осіб. Крім того, на сусідній Вінниччині вже зареєстрували штам «Дельта», у Західній Україні – теж чимало випадків зараження саме ним. Вакцинація, якщо не убереже від інфікування, то хоча би полегшить перебіг хвороби.

В області є всі вакцини, зареєстровані в Україні, у достатній кількості. Імунізуватися можна у 98 пунктах, або у 30 центрах вакцинації населення, або за допомогою  25 мобільних бригад.

– Маємо амбітну мету – напрацювати колективний імунітет до того, як черговий спалах ковіду набере обертів, – наголосила Лариса Кошова. – Для цього нам треба вакцинувати щодень щонайменше 8 тисяч осіб. Тому закликаю кожного, хто дбає про здоров’я своїх близьких і рідних, відкинути сумніви та прийти на вакцинацію. Приміром, у Моршині вакцинували понад 60% населення і нині там не виявляють жодного випадку. І це показовий приклад протидії коронавірусу в Україні.

Пресслужба ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *