13.08.2021      204      0
 

На території Степанецької ТГ подружжя виховує восьмеро дітей


На території Степанецької громади функціонує дитячий будинок сімейного типу, де подружжя виховує восьмеро дітей: п’ять хлопчиків та три дівчинки. Серед них є рідні між собою братики та сестрички. Спочатку сім’я  була створена як прийомна. Згодом батьки взяли у свою родину ще дітей і  були перепрофільовані у дитячий будинок сімейного типу. Поспілкувалися з батьками та дітьми працівники служби у справах дітей Черкаської райдержадміністрації.

За умови втрати дитиною батьківського піклування працівники служби у справах дітей вживають всіх можливих заходів щодо влаштування дитини в сім’ю громадян України. Одними з сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є прийомна сім`я та дитячий будинок сімейного типу.   Надалі службою забезпечується постійний нагляд за станом виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у вказаних сім’ях.

З цією метою працівники служби відвідали дитячий будинок сімейного типу, де подружжя Курта Любов Вікторівна та Курта Василь Юрійович виховують восьмеро дітей. Родина проживає у власному будинку  на території Степанецької об’єднаної територіальної громади.

Найбільш сприятливий прогноз хорошого функціонування дитячого будинку сімейного типу буває у випадках, коли батьки беруть дитину, тому що хочуть її любити, піклуватися про неї, дати їй сім`ю, підготувати її до дорослого життя. Саме такою родиною є батьки –вихователі Курта Любов Вікторівна та Курта Василь Юрійович“, – із задоволенням від побаченого розповідає завідувач сектору з питань усиновленя, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування Черкаської РДА Зоя Баранюк. Кожну  дитину потрібно любити як свою. Буде важко. Але якщо кожна людина візьме у свою родину хоча б одну дитину, світ стане кращим“.

Сім’я Курти живе великою дружною родиною. Зараз у них виховується 8 дітей – п’ять хлопчиків та три дівчинки. Серед них є рідні між собою братики та сестрички. Неймовірно дружна сімейна атмосфера, взаєморозуміння, підтримка один одного протягом десяти років – ці людські якості батьків змогли замінити кожній дитині втрачену біологічну родину.

Також батьки-вихователі створили для дітей зразкові житлово-побутові умови, які створюють затишок та комфорт для дітей та можливість займатися спортом вдома.

Загалом на території Черкаського району функціонує 15 прийомних сімей та 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 49  дітей.

За інформацією служби у справах дітей Черкаської райдержадміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *