03.07.2019      426      0
 

7,6 млрд грн аліментів виплачено дітям України завдяки ініціативі #ЧужихДітейНеБуває


Рік тому Парламент проголосував за надзвичайно успішну ініціативу #ЧужихДітейНеБуває. Однак на цьому боротьба зі злочинами проти дітей не завершується, і ми вимагаємо прийняття законів, які посилять відповідальність за насильницькі злочини проти дітей. Про це сьогодні, виступаючи на телебаченні, сказав Міністр юстиції Павло Петренко.

«Я особисто і Прем’єр-міністр Володимир Гройсман звернулися до Парламенту та закликали депутатів підтримати урядовий законопроект №6583, який посилює відповідальність за сексуальні злочини і насильство проти дітей. Ми вимагаємо, щоб збоченці, які ґвалтують і вбивають українських дітей, були піддані хімічній кастрації й отримали найвищу міру покарання – довічне ув’язнення. Ми маємо повністю ізолювати таких людей від суспільства», – заявив очільник Мін’юсту.

Він також зазначив, що сьогодні відзначається річниця з моменту прийняття другого пакету ініціатив Уряду #ЧужихДітейНеБуває щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

«25 років в Україні багато хто з батьків, які жили окремо від родини, не хотіли робити цього. Ми знайшли механізми, які примусили аліментників згадати про власних дітей. Станом на сьогодні близько мільйона дітей отримали понад 7,6 млрд гривень заборгованості завдяки реалізації ініціативи #ЧужихДітейНеБуває», – підкреслив Міністр юстиції.

Він зауважив, що 40 тисяч боржників відпрацювали на суспільно корисних роботах: підмітали вулиці, прибирали кладовища і за рахунок цього погашали заборгованість перед дітьми. Відносно 128 тисяч боржників діють заборони на виїзд з України, керування автомобілем, користування зброєю та полювання. Майже 60 тисяч неплатників змушені були заплатити штраф у розмірі від 20 до 50 відсотків від суми боргу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *