01.12.2023      109      0
 

Чергове засідання робочої групи Черкаського району “Прозорість і підзвітність”


Цього тижня робочою групою Черкаського району “Прозорість і підзвітність” відреаговано на звернення, щодо використання бюджетних коштів Балаклеївською сільською радою.

Шляхом використання електронної системи публічних закупівель Prozorro здійснено моніторинг та проведено аналіз усіх публічних закупівель у 2023 році розпорядників бюджетних коштів Балаклеївської сільської ради. Здійснений аналіз показав, що розпорядниками коштів є 3 суб’єкти: Балаклеївська сільська рада, Фінансовий відділ Балаклеївської сільської ради, КП “Добробут” Балаклеївської сільської ради.

За матеріалами моніторингу здійснено засідання робочої групи “Прозорість і підзвітність” в Черкаському районі, на яке запрошено сільського голову Балаклеївської сільської ради Олену БЛАГОВІСНУ та причетних працівників. Під час засідання обговорено необхідність здійснених закупівель у січні – листопаді 2023 року та відкориговано плани закупівель на грудень 2023 року.

Робочою групою району виявлено факт не усунення недоліку, виявленого ще у травні 2022 року Департаментом фінансів. Під час перевірки затвердженого бюджету на 2022 рік Балаклеївською сільською радою не дотримано статтю 22 Бюджетного кодексу України в частині визначення головних розпорядників. Головним розпорядником визначено місцеву раду, яка відсутня у статті 22 БК (має бути виконавчий орган місцевої ради). Наразі недолік досі не усунено.

З метою налагодження взаємодії із органами місцевого самоврядування з питань здійснення публічних закупівель, на адресу органів місцевого самоврядування Черкаського району направлено лист щодо надання кандидатури від громадськості, яка представлятиме інтереси мешканців громади та за потреби братиме участь у засіданнях робочої групи “Прозорість і підзвітність” в Черкаському районі. Райдержадміністрацією сформовано відповідний перелік та зібрано контактні дані осіб для подальшої комунікації та організації засідань робочої групи району.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *