06.03.2020      321      0
 

Відносини між Україною й Туреччиною вийшли на новий рівень – Володимир Зеленський


Президент Володимир Зеленський наголошує, що відносини між Україною та Туреччиною мають значний потенціал для розвитку й уже зараз вийшли на новий рівень.

В інтерв’ю турецькому телевізійному каналу «ТРТ» він розповів, що вперше зустрівся з Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом одразу після того, як переміг на президентських виборах і ще не розпочав виконання обов’язків Глави Української держави. Потім мав уже офіційні зустрічі в Туреччині та Україні.

«З Президентом Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують хороші відносини. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень», – зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, для обох країн дуже важливе завершення підписання Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ). До цього залишився всього один крок.

Також президенти обговорили питання інвестиційної безпеки, проекти у сферах сільського господарства, оборони та енергетики.

«Крім того, поспілкувалися про туризм. Туреччина має важливий досвід у цих питаннях, і ми будемо вчитися цього», – сказав Глава Української держави.

Важливою є й велика повага Туреччини до територіальної цілісності та суверенітету України, зауважив Володимир Зеленський.

«З Президентом Ердоганом ми довго говорили про окупацію в Донецьку та Луганську, а також про анексію Криму. Під час зустрічі ми поспілкувалися про інвестиції в Херсонському регіоні, що межує з Кримом, для кримських татар, які після анексії Криму переїхали до контрольованих Україною регіонів. Ми побудуємо там будинки й готелі та реалізуємо різні інфраструктурні проекти для кримських татар. Ми побудували КПВВ… Я хочу, щоб кримські татари та кримчани побачили ставлення до них. Ми будемо інвестувати, щоб показати, що ми цінуємо їх», – пояснив Президент.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *