14.05.2020      456      0
 

Цьогоріч відзначаємо День Європи он-лайн


З 2003 року третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Для українців це особливий день. Ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Щорічно День Європи святкується в усіх населених пунктах України. В районних центрах та містах проходять  урочисті церемонії підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу, організовуються  та проводяться культурно-освітні та культурно-мистецькі заходи.

Заклади культури району активно долучаються  до проведення заходів, щоб показати українцям, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни.

  Через пандемію та карантинні обмеження заклади культури не мають змоги організовувати публічні зустрічі для відзначення Дня Європи в Україні для своєї громади. Однак у бібліотечних закладах   проведено віртуальні виставки «Відкрий Європу для себе», віртуальні подорожі «Подорож по Європі», інтернет-круїзи «Мандруючи лабіринтами Європи», фотомандрівки «Європа в об’єктиві», онлайнові ігри-вікторини«Знайома і незнайома Європа».

За інформацією відділу бібліотечної та краєзнавчої роботи ЧРОМЦ НТ.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *