24.05.2021      535      0
 

Сучасне відділення екстреної медичної допомоги відкрили в Смілянській міській лікарні


Сучасне відділення екстреної медичної допомоги відкрили в Смілянській міській лікарні. У планах, аби кожна лікарня області була осучаснена та облаштована необхідним обладнанням. На цьому наголосив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, який взяв участь у урочистому зібранні з нагоди відкриття відділення.

Сміла за останні п’ять років прославлялась по-різному. Тому дуже приємно, що сьогодні у розширеному форматі ми відкриваємо приймальне відділення, адже я вважаю, що місто Сміла має славитися якраз такими проектами і такими новинами. Дійсно це є приклад того, які мають бути приймальні відділення у лікарнях. На сьогоднішній день приймальне відділення відкривається в рамках програми Президента України #Великебудівництво. Для нас на цей рік є пріоритетом медицина. Тому для кожної територіальної громади пріоритетом має стати медицина і об’єкти соціальної інфраструктури, – наголосив губернатор.

Голова ОДА привітав колектив з приємною подією, подякував працівникам медичного закладу за роботу та пообіцяв підтримувати у вирішенні тих чи інших питань.

З часу відкриття міської (1969 рік) не проводилось жодного капітального ремонту. Загалом ремонтні роботи тривали менше року. Тепер заклад не впізнати. Оновлено відділення екстреної медичної допомоги, центральне стерилізаційне та фізіотерапевтичне відділення, а в найближчий час запрацює оновлений кабінет комп’ютерної томографії.

Смілянський міський голова Сергій Ананко подякував Президенту України Володимиру Зеленському, голові Черкаської ОДА Олександру Скічку, медичним працівникам. Висловив упевненість, що подальша плідна співпраця між органами влади та органами місцевого самоврядування принесе позитивні результати.

Смілянська міська лікарня обслуговує не тільки жителів міста, а й пацієнтів з навколишніх населених пунктів та жителів інших регіонів, які перебувають в Смілі та потребують невідкладної медичної допомоги. Лікарня працює цілодобово, має 300 стаціонарних ліжок та багатовекторний профіль.

За словами голови Черкаської райдержадміністрації Валерії Бандурко, нині медична галузь для держави у пріоритеті:

Всі ми знаємо у якому стані знаходяться наші лікарні, амбулаторії, але зараз відчуваємо значний рух у напрямку покращення умов надання медичних послуг, оновлення медичного обладнання. Звісно у Черкаському районі ще багато закладів потребують оновлення. Дякуючи тому, що сьогодні ми маємо значну підтримку держави у цій сфері, то це лише питання часу.

Усі приймальні відділення створюються за єдиним брендбуком, що розроблений у МОЗ. До цього у лікарні була невелика кімната, в якій приймали пацієнтів, а тепер – увесь перший поверх, де розташовано необхідне діагностичне обладнання, рентген-кабінет та багато іншого.

До переобладнання відділення могло прийняти до 20 осіб. Після відкриття – до 45 осіб. Працюватиме у відділенні понад 30 медичних працівників. Забезпечені наборами захисту, обладнанням. У рамках проекту медичний заклад отримав новий КТ апарат, вартістю майже 11,5 млн. грн. Загальна сума проекту складає 6 686 078 гривень – розповідає заступник Смілянського міського голови Тетяна Карло.

Головний лікар Смілянської міської лікарні Микола Стогній наголосив на важливості проекту у роботі закладу:

Дякуючи програмі Президента України «Велике будівництво» маємо повністю оновлене приміщення з усіма зручностями. Також завезено, закуплено нові прилади надання медичної допомоги. Зроблено капітальний ремонт, замінено всі комунікації, оновлено вентиляційну систему. Це дуже важливий для нас проект, який забезпечує значні зміни в наданні медичної допомоги пацієнтам, а також в роботі медичних працівників.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *