23.12.2021      188      0
 

У Білозірський громаді з’явився новий туристичний маршрут


На території Білозірської ТГ відбулося відкриття екологічної стежки, яка створена в 2021 році в рамках проекту «Створення туристичного маршруту «Лісовими стежками навколо Ірдинського болота». Цей проект став переможцем конкурсу мікрогрантів «Час діяти», організованого Благодійним фондом «МХП-громаді».

Метою створення нового туристичного маршруту є виховання екологічно-грамотної культури поведінки, дбайливого ставлення до природи, проведення просвітницької роботи з питань охорони навколишнього середовища.

На офіційне відкриття, за дорученням голови Черкаської райдержадміністрації Валерії Бандурко, завітав заступник голови райдержадміністрації Богдан Солошенко. Також були присутні керівник державного підприємства «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт та керівники МХП, за підтримки яких реалізований проект.

Богдан Солошенко підкреслив, що Білозірська громада тримає динамічний курс на розвиток, спостерігаються позитивні зміни в економіці, медицині, освіті, культурі і туризму. Незважаючи на те, що туристична галузь лише набирає обертів, органи влади Черкаського району активно працюють над тим, аби громади, і район в цілому став привабливим для туристів.

«Ми намагалися зробити все, що в наших силах, аби відкрити стежку до Нового року, а в наступному році працюватимемо над тим, аби продовжити маршрут до 20 км, до Ірдиня», – прокоментував Білозірський сільський голова Володимир Міцук та запросив присутніх перерізати стрічку й відкрити туристичний шлях для перших відвідувачів.

Вже сьогодні учні Білозірського ліцею зібралися аби пройти шлях в 2854 метри стежиною та познайомитися з місцевою флорою і фауною, послухати цікаві розповіді про прилеглу місцевість. На завершення маршруту всіх пригостили смачною кашею та гарячим чаєм.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *