21.07.2021      225      0
 

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій


На засіданні комісії з питань ТЕБ та НС у Черкаській райдержадміністрації розглянуто питання “Про руйнування гідротехнічних споруд на ставках в селах Кудашеве  та Тарасо-Григорівка внаслідок  прориву греблі на ставку  в с. Юхимове Кіровоградської області

Юрій Бердник, начальник відділу цивільного захисту райдержадміністрації, повідомив про ситуацію, що склалася на території Чигиринської міської територіальної громади, зокрема, що 13.07.2021 на території Кіровоградської області біля с.Юхимове, внаслідок значних опадів у вигляді дощу відбувся прорив греблі місцевого ставка з подальшим викидом води та руйнуванням гребель 2-х ставків на території Черкаського району Черкаської області біля с.Кудашево та с.Тарасо-Григорівка, які належали ТОВ СП “НІБУЛОН” та були передані Чигиринській громаді.

Внаслідок прориву вода по руслу р.Чутка рухається в напрямку с.Стецівка Черкаського району Чигиринської громади. Обсяг скиду води та наслідки події встановлюються.

Наразі існує загроза затоплення сільськогосподарських угідь, ліній електромереж, автомобільної дороги загального користування місцевого значення О 241802 Чигирин-Стецівка – /Р-10/ та житлових будинків в селі Стецівка.

За попередньою інформацією потерпілих та підтоплень будівель житлового сектору немає, насипна дорога в с.Тарасо-Григорівка з місця не зрушилася, але існує реальна можливість погіршення ситуації.

Проведено оповіщення місцевих жителів щодо можливості підтоплень їх будівель та городів.

Враховуючи означене та з метою недопущення ускладнення ситуації, яка виникла на території Чигиринської громади, комісія вирішила:

1. Рекомендувати Чигиринській міській територіальній громаді:

1.1. Розглянути можливість виділення коштів з місцевого бюджету на відновлення гребель 2-х ставків на території Черкаського району Черкаської області біля с.Кудашево та с.Тарасо-Григорівка.

1.2. Звернутися до голови Черкаської обласної державної адміністрації щодо можливості виділення коштів з обласного бюджету на проведення першочергових невідкладних робіт по відновленню гребель 2-х ставків на території Черкаського району Черкаської області біля с.Кудашево та с.Тарасо-Григорівка.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на Чигиринську міську територіальну громаду та відділ цивільного захисту райдержадміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *