24.03.2021      226      0
 

Стартував перший етап національного відбору для участі у міжнародних змаганнях Warrior Games


Розпочався перший етап національного відбору для участі збірної України на міжнародних змаганнях Warrior Games (Ігри Воїнів), зокрема реєстрація на відбіркові змагання, яка триватиме до 30 квітня.

Другий етап відбору – це безпосередньо відбіркові національні змагання, що відбудуться 15-16 травня 2021 року у м. Києві в рамках фестивалю «Звитяга Нескорених» за підтримки Департаменту молоді і спорту м. Києва.

Загалом 40 українських ветеранів, які пройдуть відбори, уперше виступлять на міжнародних мультиспортивних змаганнях Warrior Games (Ігри Воїнів), які відбудуться з 8 по 23 вересня в Орландо, штат Флорида, США.

Ігри Воїнів передбачають змагання у таких видах спорту: плавання, штовхання ядра, біг, паверліфтинг, велоспорт на шосе, біг, стрільба з лука, кульова стрільба, веслування на тренажері і два командних: волейбол сидячи та баскетбол на візках.

Україна вперше в історії візьме участь у міжнародних змаганнях Warrior Games (Ігри Воїнів). Це стало можливим завдяки активній роботі Організаційного комітету Ігор Нескорених і взаємодії із міжнародним фондом Warrior Games.

Warrior Games – це адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів і ветеранок, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки. Міністерство оборони США організовує цей захід вже восьмий рік поспіль. Цього року він проходитиме з 8 по 23 вересня в Орландо, штат Флорида, США.

Серед учасниць – команди з  восьми країн світу: США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Залучення України до Warrior Games стало результатом успішних перемовин за участі Організаційного комітету Ігор Нескорених в Україні та збірної України на Іграх Нескорених у Гаазі, які велися з 2019 року. Цей крок сприятиме розширенню можливостей спортивної реабілітації українських ветеранів.

До складу української команди увійдуть представники Національної збірної України Ігор Нескорених, а також ветерани та ветеранки, які пройдуть національний відбір.

Відбір  кандидатів на участь у Warrior Games пройде в межах національних змагань для всіх ветеранів та ветеранок з травмами та пораненнями на фестивалі «Звитяга нескорених», який відбудеться 14-16 травня 2021 року у Києві.

Для обрання учасників збірної буде створена відбіркова комісія за участі представників Міністерства у справах ветеранів, відомств сектору безпеки і оборони, добровольчих формувань та громадських організацій. Результати відбору буде оголошено на відкритій прес-конференції.

Потрапити до збірної України та виступити на Warrior Games-2021 мають можливість ветерани та діючі військовослужбовці Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Служби безпеки України, а також добровольчих формувань, які отримали поранення, були травмовані чи захворіли під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій ООС або в ході миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

Детальна інформація про змагання, умови участі, графік відбору, можливість зареєструватися – на офіційному вебсайті Warrior Games.

Організатори відбору: Міністерство у справах ветеранів України, БО «СтратКом УА», ГО «Ігри Інвіктус Україна», Федерація стронгмену України, БО «Повернись Живим».

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *