23.10.2021      180      0
 

Освітяни Черкащини переймали досвід організації шкільного харчування у київських колег


Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека. Про це та багато іншого йшлося під час навчального семінару для керівників органів управління освітою громад Черкаської області, що відбувся 21 жовтня на базі закладів загальної середньої освіти Дніпровського району міста Києва.

Захід відбувся за ініціативи Першої леді України у рамках реформування шкільного харчування, що спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок і здійснюється відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі.

На базі Мистецького ліцею «Зміна» відбулося відкриття заходу, на якому директор Департаменту освіти і науки міста Києва Олена Фіданян надала рекомендації щодо комплексного підходу у реформуванні організації харчування в освітніх закладах.

У продовження навчального семінару його учасники відвідали ще дві школи Дніпровського району Києва, де їм було продемонстровано реконструйовані за сучасними технологіями харчоблоки. Як зазначають працівники харчоблоків, модернізація технічного обладнання та процесу приготування їжі створила умови для забезпечення школярів якісними, корисними а свіжими стравами, адже харчування відіграє серйозну роль в питанні повноцінного розвитку і зростання молодого покоління, сприяє загальному зміцненню організму дітей, може впливати на працездатність та успішність.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *