18.05.2020      258      0
 

Рішення про роботу дитсадків можуть ухвалити 22 травня


Презентований Кабміном план виходу з карантину буде 
переглянутий. Зокрема, може бути ухвалено рішення про поетапний початок роботи дитячих садків.

Про це розповів головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Як відомо, план послаблення карантинних обмежень складається з п’яти етапів, початок яких залежить від того, як буде змінюватися епідситуація.

Україна зараз перебуває на першому етапі, коли протягом 10 днів кількість виявлених випадків коронавірусу істотно не змінюється, хоч і не падає.

«Ми починаємо з першого етапу, але план з п’яти етапів також залишається. Ми будемо його переглядати, тому що ми ведемо переговори з бізнесом і намагаємося знайти баланс. Також комунікуючи з Міністерством освіти в питанні садків і шкіл. Будемо спостерігати за епідемічною ситуацією і приймати рішення», – зазначив Ляшко.

За його словами, рішення про роботу дитячих садків має бути 22 травня.

«Або ми їх відкриваємо, або говоримо, в який етап вони потрапляють», – підкреслив головний державний санітарний лікар.

Можливо, дитячі садки запрацюють у деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення, зокрема, для дітей медпрацівників, які повинні бути на роботі і яким ні з ким залишити дітей.

Згідно з первинним планом, відновлення роботи закладів освіти відбуватиметься поетапно. Першими мають відкритись заклади, що забезпечуватимуть проведення ЗНО. Скасування обмежень на роботу всіх закладів освіти відбудеться на завершальному етапі виходу з карантину.

Як відомо, народні депутати звернулись до Кабінету Міністрів з проханням розглянути можливість відкриття закладів дошкільної освіти, в т.ч. приватних, з 1 червня 2020 року.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *