08.06.2021      429      0
 

Медики можуть пройти тест на цифрову грамотність


Мінцифри та МОЗ запустили національний тест на цифрову грамотність для медиків. В умовах пандемії COVID-19 цифрові навички допоможуть медичним працівникам зробити щоденну роботу ефективнішою, а також полегшать взаємодію із пацієнтами в онлайн-режимі.

Медичні працівники відтепер можуть дізнатися власний рівень цифрової грамотності на порталі Дія.Цифрова освіта. Необхідно дати відповідь на 60 запитань, після чого кожен отримає електронний сертифікат і зможе вдосконалити необхідні цифрові навички.

Цифрограм для медиків втілений за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарією і реалізується Фондом Східна Європа. Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях: «Як часто ми отримували нерозбірливо написаний власноруч рецепт від лікаря? Завдяки цифровізації лікарі з пацієнтами можуть комунікувати значно простіше і бути на зв‘язку – навіть через месенджери. Легко опановувати цифрові інструменти і оперативно дізнаватися останні новини та дослідження у своїй галузі. Цифрограм для медиків допоможе їм виявити рівень цифрової грамотності та зрозуміти, де можна покращити свої знання».

Цифрограм для медиків є складовим компонентом Цифрограму, технічний компонент якого реалізований за підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Нагадаємо, у квітні 2021 Міністерство цифрової трансформації, Міністерство охорони здоров’я, Національна служба здоров’я України та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підготували навчальний курс «Цифрові навички для медиків».

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *