19.04.2021      370      0
 

Черкащан почали щеплювати проти коронавірусу вакциною Pfizer


Сьогодні в області розпочали щеплення проти коронавірусу вакциною Pfizer. Перші – підопічні та працівники Гельмязівського психоневрологічного інтернату, що на Золотоніщині. 

Цього дня щепитимуть 126 осіб закладу, з яких 35 працівників і 91 підопічний. 

Щеплення отримують і підопічні Звенигородського будинку-інтернату для інвалідів та престарілих людей. Вакцинацію проводить бригада Шполянського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Учора, нагадаємо, Черкащина одержала 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. За словами заступниці голови ОДА Лариси Кошової, вакцинуватимуть нею підопічних психоневрологічних інтернатів та працівників цих закладів.

–  Вакцина американська, особливість якої в тому, що зберігається в спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C в спеціальних контейнерах із сухим льодом. Ми отримуємо її вже в розмороженому вигляді до +2°C – +8°C. Використати маємо протягом 120 годин. При цьому це шестидозна вакцина, яка розводиться суспензією. Один флакон – на 6 осіб, – розповіла пані Людмила. 

Один із працівників інтернату, завідувач господарством інтернату Сергій Педько, якого вакцинували сьогодні першим, каже, на його погляд, вакцинуватись необхідно, зважаючи на ситуацію із захворюванням в країні.

– Вакцинувавшись, зможемо убезпечити себе та близьких, бути більш вільними, – зауважив пан Сергій. 

Володимир Голуб, підопічний інтернату, після вакцинації сказав, що було зовсім неболяче: “Я знаю, що це заради мого здоров’я”, – додав він.

Наразі мобільні бригади проводять вакцинацію в інтернатних закладах області. Зокрема, Звенигородському будинку-інтернаті для інвалідів та престарілих, Гельмязівському, Вікторівському, Жовтневомута Чехівському психоневрологічному інтернатах.

За кожним щепленим першою дозою Pfizer буде зарезервована друга доза вакцини з цієї партії. Інтервал між введенням двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 21 день.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *