15.07.2022      195      0
 

Український культурний фонд запустив стипендії для відновлення діяльності митців та діячів культури


Для підтримки митців та діячів культури Український культурний фонд запускає новий ЛОТ «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності» у межах грантової програми «Дослідження. Освіта. Резиденції. Стипендії». Подання заявок триватиме з 18 липня до 3 серпня 2022 року включно. 

Враховуючи часові обмеження на підготовку проєктів, їхню реалізацію в межах бюджетного року та перманентну зміну актуальності проєктів через війну, УКФ оптимізув календар проведення конкурсного відбору до мінімальних термінів.

«Культурний фронт дуже важливий для перемоги України. Маємо підтримувати наших митців та діячів культури, адже вони опинилися у складних умовах під час війни. Багато мистецьких проєктів згорнули свою діяльність або зовсім припинили існування. Така програма дасть можливість підтримати проєкти, спрямовані на меморалізацію боротьби нашого народу проти окупантів, і ті, які мають просвітницьку мету, — зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

Стипендіатами ЛОТу можуть бути фізичні особи – громадяни України, які досягли 18 років і провадять професійну діяльність у відповідних секторах культури та креативних індустрій на території України.

Результатом виконання стипендії має бути культурно-мистецький продукт або відновлення культурно-мистецької діяльності (відновлення мистецької спроможності стипендіата). Загальний бюджет ЛОТу — 4,5 млн грн. Максимальна сума гранту — 150 тис. грн.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *