18.03.2021      190      0
 

«Зробити Україну найкращою країною для розвитку підприємництва та інновацій – одне з ключових наших завдань», – міністр розвитку економіки Ігор Петрашко


Одне з ключових завдань як Офісу Президента, так і Кабінету Міністрів – зробити Україну найкращою країною для розвитку підприємництва та інновацій. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».

«Зробити Україну найкращою країною для розвитку підприємництва та інновацій – це одне з ключових завдань як Офісу Президента, так і нашого уряду. Наше бачення базується на тому, що українські підприємства мають доступ до капіталу та знань, працюють в передбачуваному регуляторному середовищі й мають можливості для створення та розвитку легального бізнесу на території України та виходу на інші ринки», – сказав Ігор Петрашко.

За його словами, амбітною ціллю є зміна іміджу в очах підприємців: від перепон до партнерства. Втручатися чи робити інтервенції політики мають передусім там, де є перспектива запуску нових чи пожвавлення існуючих ринків. Тобто, Уряд має зробити державу комфортною для підприємців для того, щоб вони хотіли розвивати бізнес в Україні.

«Окремо хочу зазначити про роль місцевого самоврядування та громад, які відіграватимуть ключову роль в досягненні поставлених завдань та мають стати дружніми та зрозумілими партнерами для бізнесу, інвестуючи в розвиток інфраструктури та програм заохочення підприємницької ініціативи», – сказав Ігор Петрашко.

Також міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України сказав, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України має оптимістичні прогнози щодо розвитку економіки та підприємництва в нашій країні. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».

«В березні ми провели широке коло зустрічей зі Спілкою українських підприємців, з Європейською Бізнес Асоціацією, на яких обговорювали насущні проблеми як окремих бізнесів, так і системи загалом. Я дякую підприємцям за такий активний діалог і активну позицію. Пандемія COVID-19 та глобальна економічна криза, яка стала наслідком пандемії, стали величезним викликом для усіх нас. Це також стало і можливістю. Було започатковано багато ініціатив, пришвидшені кроки по дерегуляції і впровадженню додаткових елементів захисту бізнесу. На 2021 рік ми дивимося оптимістично щодо розвитку економіки України та підприємництва», – заявив Ігор Петрашко.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *