23.12.2020      326      0
 

Оновлені рекомендації ВООЗ щодо використання масок для профілактики поширення COVID-19


Де потрібно і де не потрібно носити маску? І яку саме? На ці питання відповідають оновлені рекомендації World Health Organization Ukraine, а саме роз’яснюють  стосовно використання масок для профілактики поширення COVID-19.

Тканинні (немедичні) маски рекомендовано носити:

всередині приміщень, в яких неможливо оцінити якість вентиляції або в тих, де недостатнє провітрювання. При цьому можливість дотримуватися дистанції щонайменше 1,5 метра не враховується;

у достатньо провітрюваних приміщеннях, де неможливо триматися дистанції щонайменше 1,5 метра від інших;

в магазинах, школах, церквах, ресторанах, спортзалах, зупинках автотранспорту, на ярмарках та інших громадських місцях, в тому числі – просто неба, в яких дистанція щонайменше в 1,5 метра неможлива.

Медичні маски рекомендовано носити:

скрізь, де неможливо дотримуватися дистанції щонайменше в 1,5 метра, людям, які мають вищі ризики розвитку важкого перебігу COVID-19;

скрізь людям з підозрою чи підтвердженим COVID-19, незалежно від того є симптоми захворювання чи ні, а також тим, хто очікує на результат тестування.Чи варто носити маски / респіратори з клапанами

ВООЗ не рекомендує використання масок з клапанами, адже клапан видиху може пропускати повітря, таким чином відбувається поширення вірусу.

Чи варто носити маски під час занять спортом?

ВООЗ не рекомендує носити маски під час інтенсивних занять спортом, адже маска може заважати комфортному диханню. При цьому варто дотримуватися дистанції щонайменше 1,5 метра та добре провітрювати приміщення.

Також нагадуємо, що маску потрібно носити правильно. Так, щоб вона прикривала і рот, і ніс. Однієї маски недостатньо для захисту від вірусу. Потрібно дотримуватись інших рекомендацій задля власної безпеки та безпеки інших. Мова про етикет чхання або кашляння, необхідності тримати дистанцію, провітрювати приміщення, миття рук.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *