16.07.2019      431      0
 

Україна проводить дипломатичну роботу у справі Віталія Марківа


Україна проводить дипломатичну роботу у справі засудженого в Італії бійця Національної гвардії України Віталія Марківа. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу Президента України Вадим Пристайко.

«Судові справи – доволі чутлива річ. Ми не хочемо давати зброю тим, хто скаже, що офіційна влада України втручається й тисне. Для цього існує консул, який має право виступати від імені Української держави в суді. Всі інші механізми теж використовуються», – зазначив Вадим Пристайко.

«Держава Україна допомагає у цій судовій справі. Роботу ведуть не тільки адвокати. «За лаштунками» ведеться дипломатична робота. Італійській владі, хоч вона офіційно не залучена, багато разів пояснювали, що ми не допустимо такого поводження з нашими людьми. Більш того, ця справа стає політичною», – наголосив Вадим Пристайко.

Заступник керівника Офісу Президента України зазначив, що у цій справі є специфічні моменти, які впливають на рішення суду. Зокрема, це італійське громадянство Віталія Марківа.

«Ми працюємо, про цю ситуацію відомо Президенту, скоординовані дії з Міністерством закордонних справ та з іншими відомствами», – сказав він.

За інформацією
офіційного інтернет-представництва Президента України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *