16.11.2020      247      0
 

Затверджено форму акта, що складається за результатами перевірки Держенергонагляду


Group of doctors and nurses standing in the hospital Accident and Emergency department, Image: 447356194, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Stock Budget

Міністерство енергетики України затвердило уніфіковану форму акта, що  складається за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері електроенергетики та у сфері теплопостачання (далі – Акт).

Відповідний наказ Міненерго від 17 вересня 2020 року № 600 «Про затвердження уніфікованої форми акта, що складається за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) стосовно дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері електроенергетики та у сфері теплопостачання» було зареєстровано Міністерством юстиції України 12 листопада 2020 року за № 1127/35410.

Підставою розроблення документу була Методика розроблення уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю), затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 року № 342 «Про затвердження методик розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), а також уніфікованих форм актів, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)».

Затвердження Акта забезпечить прозорість заходів державного нагляду (контролю), єдиний підхід до їх планування і проведення та підвищить рівень відповідальності органів державного нагляду (контролю). Наказ визначає вичерпний перелік питань щодо проведення заходу державного нагляду (контролю) питань стосовно яких буде здійснюватися державний нагляд (контроль) у сфері нагляду (контролю) у галузях електроенергетики та теплопостачання, залежно від цілей заходу й ступеня ризику.

Це, зі свого боку, сприяє створенню обставин, що позитивно впливатимуть на формування сучасного ринкового середовища у сферах електроенергетики та теплопостачання й забезпеченню надійної роботи ОЕС України.

Як повідомлялося раніше, Держенергонагляд здійснив моніторинг та оцінку готовності енергопідприємств до роботи в осінньо-зимовий період 2020 – 2021 років. Крім того, з початку підготовки до опалювального періоду представниками Держенергонагляду було оглянуто 25 тисяч об’єктів теплоенергетичної інфраструктури.


Офіційний вебсайт – https://sies.gov.ua/

Офіційна сторінка у мережі Фейсбук – https://www.facebook.com/siesgovua/


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *