24.11.2020      298      0
 

Програма USAID АГРО представила проекти для мікро-, малих і середніх агропідприємств


Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) представила свої проекти та конкурси для мікро, малих і середніх агропідприємств та сільських громад у цільових регіонах. Ця п’ятирічна програма (2020-2024) фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

Програма пропонує низку інструментів для мікро-, малих і середніх агровиробників та сільських громад, аби збільшити продуктивність та доступ до ринків для агро-ММСП, удосконалити допоміжні функції у агросекторі (такі, як доступ до фінансування, іригація, агро-лабораторні і ветеринарні послуги, впровадження систем якості і безпечності продукції та інші), а також покращити нормативно-правову базу (насамперед, що стосується впровадження справедливого та прозорого ринку сільськогосподарських земель та зменшення корупції у агросекторі).

Основні цільові регіони Програми: Запорізька, Дніпропетровська, Миколаївська, Полтавська, Одеська, Харківська, Херсонська та Черкаська області.

Хто може стати партнером Програми.Програма USAID АГРО зосереджує свою увагу на таких секторах, як виробництво й переробка фруктів, овочів та ягід, продукції аквакультури,молока і м’яса (ВРХ, свині, вівці, кози, домашня птиця окрім курятини)та виготовлення солодощів і підтримує мікро, малі й середні підприємства та сільські громади.

Кожен напрямок роботи USAIDАГРО містить в собі освітній компонент, чи то тренінги і семінари з кращих виробничих практик, нових технологій, рецептур та міжнародних стандартів якості та безпечності виробництва, бізнес планування, чи демонстраційні відеоролики і кейси, чи спеціальне навчання для представників вразливих груп. Освітня програма АГРО має такі напрямки:

  • Навчання для виробників плодоовочевої продукції
  • Навчання для виробників м’ясомолочної продукції
  • Навчальний курс із надання послуг з бджолозапилення
  • Навчання для виробників солодощів і крафтових продуктів
  • Інформаційно-освітня програма з метою вдосконалення технології виробництва аквакультури
  • Школа сироваріння
  • Навчання для консультантів з впровадження стандартів, заснованих на НАССР
  • Навчальна програма для сертифікованих землевпорядників і архітекторів
  • Тренінги для ОТГ з питань земельної реформи та використання технологій GIS
  • Агрохаби і агроскаутинг (практичне навчання для студентів аграрних вузів)
  • Ініціативи «Демо-ферма» і «Кооп-демо»

Методичні матеріали, довідники і рекомендації Програми USAID АГРО доступні на порталі ISSUU: https://cutt.ly/VgPk5Sr

Окрім навчання і консультацій, Програма USAID АГРО пропонує низку конкурсів на отримання співфінансування як на налагодження процесів на агропідприємствах і сервісних організаціях, так і на закупівлю обладнання. Наразі в Програмі USAID АГРО відкриті такі конкурси:

  • Збільшення обсягів виробництва та продажу кондитерської продукції. Розпочався третій етап прийому концепцій субгрантових проектів. 24 листопада 2020 року з 14:00 до 16:00 Програма АГРО проведе онлайн семінар для зацікавлених. Заявки приймаються до 10 грудня 2020 або до моменту вичерпання коштів. Деталі: https://bit.ly/2I9RXRx.
  • Доробка/переробка плодоовочевої, м’ясної, молочної або рибної продукції для вдосконалення партнерств із мікро-, малими та середніми підприємствами (ММСП). Дедлайн подання заявок 2-го етапу: 10 листопада 2020. Загалом, заявки приймаються до 18 лютого 2021. Деталі: https://bit.ly/2EPND8i.
  • Розробка та впровадження освітньої програми для жінок-фермерок та недостатньо представлених груп в рамках реалізації програми «Зимова школа для цільової групи GESI». Дедлайн для подання заявок – 30 листопада. Деталі: https://cutt.ly/GgYrwQt.
  • Розробка та реалізаціяПрограмиствореннянаціональноїмережі “Демо-ферм”. Дедлайн для поданнязаявок: 21 грудня 2020. Деталі: https://bit.ly/35JQSJ3

Перелік відкритих конкурсів постійно доповнюється. Найсвіжішу інформацію можна побачити на сторінках Програми USAIDАГРО в Facebook:https://www.facebook.com/watch/usaid.agro/таLinkedIn:https://www.linkedin.com/company/usaid-agro/.

Для початку співпраці з Програмою USAID АГРО, зацікавленим аграрним МСП та особистим селянським господарствам необхідно зареєструватися в базі партнерів Програми:

Програма USAID АГРО триватиме до листопада 2024 року.

***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) – це п’ятирічна Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП). Цілі Програми USAID AГРО: покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості, удосконалення функцій підтримки та нормативно-правової бази у аграрному секторі. Програма USAID АГРО допоможе збільшити доходи с\г ММСП і їхній доступ до фінансування та створити в Україні справедливий і прозорий ринок с\г земель, що зменшить корупцію в аграрному секторі. Сторінка АГРО в Фейсбук: https://www.facebook.com/usaid.agro/.

***

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53. Також запрошуємо відвідативебсайт Місії: http://www.usaid.gov/ukraine, та сторінку у Фейсбук: https://www.facebook.com/USAIDUkraine.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *