24.11.2020      276      0
 

Кількість ліжкомісць із киснем збільшуємо щодня, – Сергій Сергійчук


На нараді під керівництвом голови Черкаської ОДА Сергія Сергійчука обговорили запобігання поширенню коронавірусної інфекції в області. Окремо зупинилися на забезпеченні закладів киснем.  

Як показує статистика захворюваності, добова кількість інфікувань дещо зменшується, але кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації,поки що ні. В області продовжують працювати над збільшенням кількості ліжок для ковідних пацієнтів, які забезпечені киснем. 

Як зазначив Сергій Сергійчук, лише за останні кілька днів до медичних закладів області надійшло ще 90 кисневих концентраторів.  Загалом до кінця місяця планують коштом держбюджету закупити 243 концентратори. У Шполянській ЦРЛ тривають роботи щодо централізованого підведення кисню, днями розпочнемо роботи в Городищенській лікарні та розширимо подачу в обласній лікарні. Нагадаємо, що централізоване підведення є в Черкаській обласній та Уманській міській лікарнях. 

На сьогодні на Черкащині із 1130 розгорнутих ліжок 550 забезпечені киснем. 

Для щоденного моніторингу та контролю закладів охорони здоров’я області щодо забезпечення киснем та заповненості ліжок Сергій Сергійчук ініціює створення профільної робочої групи. За дорученням голови Черкаської ОДА, члени групи будуть виїздити в заклади охорони здоров’я та перевіряти стан справ в установах. 

Важливе питання, якому моніторингова група також приділятиме увагу, – це стан електромереж лікарень, оскільки не всі заклади пристосовані до роботи в умовах посилених навантажень. Усе обладнання, що транспортує кисень, має безперешкодно працювати в зимовий період та бути утепленим. Крім того, у лікарнях мають бути альтернативні джерела на випадок аварії основного джерела кисню. 

У складі групи будуть представники обласного управління охорони здоров’я та департаменту інфраструктури.  

– Уряд нашій області спрямував 17 мільйонів гривень субвенції. Очікуємо на ще майже 85 мільйонів гривень.  Ці кошти дозволять максимально забезпечити заклади, які приймають ковідних пацієнтів, кисневими точками та концентраторами. Звертаюсь до керівників закладів відповідально поставитися до цього завдання, – наголосив Сергійчук. 

Виїзди членів групи почнуться вже завтра. Про результати моніторингів у обласній адміністрації будуть звітувати щотижнево на брифінгах для представників ЗМІ. 

За інформацією пресслужби Черкаської обласної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *