22.06.2020      277      0
 

Затверджені нові Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках, на період карантину


Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 6 червня 2020 року № 34 затверджені нові Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Збереглася вимога про те, що допуск працівників ринку, суб’єктів господарювання та їх працівників, які здійснюють торгівлю на ринках, здійснюється виключно за наявності вдягнутого респіратора або захисної маски, у тому числі виготовленої самостійно, та проходження температурного скринінгу. Допуск відвідувачів – також лише у масках, але їм температуру більше не обов’язково.

Також скасовано вимогу про наявність захисних екранів між продавцями і покупцями із плівки або пластику. Чим викликано скасування такої вимоги, запровадженої нещодавно Постановою № 21, не уточнюється.

Збережено правило, за яким дозволяється одночасне перебування відвідувачів ринку з розрахунку не більше однієї особи на 10 квадратних метрів площі території ринку.

Окрім того, новою Постановою визначена нова вимога – обмеження контакту між працівниками та відвідувачами повинно здійснюватись шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання (1,5 метри).


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *