22.06.2020      499      0
 

Відбулася нарада із сільськими головами та головами об’єднаних територіальних громад


19 червня, голова Черкаської районної державної адміністрації Володимир КЛИМЕНКО спільно з головою Черкаської районної ради Олексієм СОБКОМ провели нараду із сільськими головами, головами об’єднаних територіальних громад.


Першим розглянули питання про організацію пасажирських перевезень в умовах карантину.

Нагадаємо, що з 22 травня у Черкаському районі відповідно до рішення районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відновлено пасажирські перевезення. Перевізникам району надано відповідні рекомендації щодо роботи громадського транспорту в умовах пандемії, затверджені головним державним санітарним лікарем України.

Відповідно до Закону України “Про автомобільний транспорт” районна державна адміністрація забезпечує організацію пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі району. 

До присутніх звернувся начальник управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Петро ДАНИЛІШИН, який поінформував про ситуацію з організацією пасажирських перевезень в умовах карантину.

Під час обговорення питання, сільські голови висловили занепокоєння, що частина перевізників після відновлення роботи не дотримується графіків відправлення автобусів та кількості затверджених маршрутів.

У свою чергу перевізники мотивують виникнення таких випадків зниженням рентабельності маршрутів, зменшенням кількості пасажирів та діяльністю нелегальних перевізників на території району.

Питання здійснення перевезень громадян є важливим та потребує особливої уваги усіх тих, хто їх організовує. Адже це жителі нашого району, їх необхідно забезпечити якісними та безпечними послугами, – зазначив голова РДА Володимир КЛИМЕНКО, – коли є чинний договір, в якому зазначені графіки надання послуг, їх необхідно дотримуватися, або ж вносити корективи.

Після наради Володимир Андрійович провів робочі зустрічі з сільськими головами, перевізниками окремо по кожному маршруту. Під час зустрічей узгоджено проблемні питання.

Не менш актуальним питанням, яке розглянуто на нараді із сільськими головами, керівниками ОТГ є питання виконання планових завдань щодо призову громадян на строкову військову службу.

Військовий комісар Черкаського об’єднаного міськрайонного військового комісаріату Ігор МАЛИМОН поінформував, що в цілому відповідні мобілізаційні завдання виконані за рахунок призовників, які закінчили навчання у вищих учбових закладах та наголосив, що вручення призовнику повістки працівником ВОС не означає повноцінного виконання завдання. Завдання виконано лише тоді, коли призовник направлений до військової частини. Проблемним у роботі військового комісаріату залишається питання оплати праці медичних працівників, які беруть участь у роботі військово-лікарської експертизи з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

За словами начальника фінансового управління райдержадміністрації Ганни ШОКОТ лише Степанківська ОТГ та Свидівоцька сільська рада перерахували субвенції районному бюджету на відповідні потреби.

На завершення учасники наради обговорили питання надходження податків і зборів до місцевих бюджетів. Начальник Черкаського управління Головного управління ДПС у Черкаській області Юрій Кучеренко наголосив на негативних тенденціях відрахування податків з початку року, враховуючи карантинні заходи спричинені COVID-19.

За підсумками наради надано відповідні доручення.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *