16.04.2020      297      0
 

Щодо проведення громадських слухань у період дії карантину


Повідомляємо, що на даний час Товариство з обмеженою відповідальністю «Черкаси — кар’єр» (код ЄДРПОУ 30272371, юридична адреса: 19641, Черкаська обл, Черкаський р-н, с. Вергуни, вул. Братів Манько, 12) проходить процедуру оцінки впливу на довкілля планованої діялъності «Продовження розробки Червонослобідського родовища пісків в Черкаському районі Черкаської області», реєстраційний номер справи в Єдиному Реєстрі з оцінки впливу на довкілля — 20199124496.

Відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» (далі — Закон) одним із етапів процедури оцінки впливу на довкілля є громадське обговорення. Так, частиною 3 статті 7 Закону встановлено, що уповноважений територіальний орган зобов’язаний забезпечити громадське обговорення у процесі здійснення оцінки впливу на довкілля.

Згідно із частиною п’ятою статті 7 Закону громадське обговорення планованої діяльності після подання звіту з оцінки впливу на довкілля проводиться у формі громадських слухань та у формі надання письмових зауважень i пропозицій (у тому числі в електронному вигляді).

16.03.2020 в Единому реєстрі з оцінки впливу на довкілля розміщено оголошення про  початок  громадського  обговорення  Звіту  з  оцінки   впливу   на   довкілля ТОВ «Черкаси — кар’єр», яке триває до 17.04.2020.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року 211 «Про запобігания    поширенню    на    території    України    коронавірусу     COVID-19» (зі змінами) на усій території України з 12 березня до 24 квітня 2020 року установлено карантин.

Зазначеною постановою міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській державним адміністраціям разом з органами місцевого самоврядування доручено організувати виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним i повним проведенням профілактичних i протиепідемічних заходів.

Відповідио до Положення про Міністерство енергетики та захисту довкілля (далі — Мінекоенерго),    затвердженого     постановою     Кабінету     Міністрів     України від 21 січня 2015 року №  32  (в  редакцїі  постанови  Кабінету  Міністрів  України від 18 вересня 2019 року № 847), Мінекоенерго є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, зокрема i оцінки впливу на довкілля.

Листом    від    17.03.2020     №     26/1.5-15.2-7095     Мінекоенерго     вказало  на те, що громадське слухання є обов’язковою, проте, не виключною формою громадського обговорення. 3 урахуванням практики застосування положень Закону не вбачається за можливе спрогнозувати точну кількість учасників майбутніх слухань, але середньостатистичним показником є 10-50 учасників/на 1 слухання.

Для недопущення поширення  на  територіі  України  коронавірусу  COVID-19, з метою дотримання заборон щодо проведення масових заходів кількістю понад 10 осіб, а також у зв’язку із обмеженням транспортних сполучень (в тому числі внутрішньообласних), Мінекоенерго рекомендувало утриматись від проведення громадських слухань, запланованих на період дії карантину.

Враховуючи зазначене, провести громадське обговорення Звіту з оцінки впливу на довкілля Товариства з обмеженою відповідальністю «Черкаси — кар’єр» у формі громадських слухань (захід, який передбачас зібрання певної кількості осіб, в тому чиcлi мешканців різних районів), призначених на 16.04.2020 о 13.00 (в залі засідань Червонослобідської сільської ради по вул. Соборна, 2/1), не можливо.

3 метою дотримання вимог законодавства щодо проведення громадського обговорення у процесі здійснення оцінки впливу на довкілля та враховуючи рекомендації Мінекоенерго, протягом громадського обговорення Звіту з оцінки впливу на довкілля ТОВ «Черкаси — кар’єр» (до 17.04.2020) громадськість має змогу надавати письмові зауваження     i     пропозиції     (у     тому     числі     в     електронному      вигляді)  до Управління екології та природних ресурсів Черкаської облдержадміністраціі:

  • письмово за адресою: вул. Вернигори, 17, м. Черкаси;
  • електронною поштою: e-mail:[email protected];

–    по телефону/факс: (0472) 63-36-55.

Контактна   особа    —    начальник    відділу    оцінки    впливу    на    довкілля та економіки природокористувания Лапшина Марина Фанусівна.

Крім того, вся актуальна інформація щодо оцінки впливу на довкілля розміщусться на сторінці Управління екологіі та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністраціі у Фейсбук (https://www.facebook.com/Ynpaвлiння-eкoлorïi-ma природних- ресурсів-Черкаської-ОДА-592030474614844/).

За інформацією Управління екології та природних ресурсів Черкаської облдержадміністраціі.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *