05.11.2021      211      0
 

Райдержадміністрація завжди діє в інтересах дитини


Розгляд судами справ, пов’язаних із застосуванням до неповнолітніх певних мір покарання, мають свою специфіку порівняно з більшістю інших категорій кримінальних та цивільних справ, оскільки усі вони пов’язані з вирішенням долі дітей, які перебувають у конфлікті із законом.

Працівники служби у справах дітей мають повноваження від імені держави здійснювати представництво прав дітей у судах. Від того, як повно та об’єктивно будуть підготовлені матеріали щодо умов життя та виховання неповнолітнього підозрюваного чи обвинуваченого, залежатиме міра його покарання.

Відповідно до наказу Міністерства соціальної політки України від 30.12.2020 № 868 „ Деякі питання адміністрування надання місцевими державними адміністраціями і територіальними громадами соціальної підтримки у сферах соціального захисту населення та захисту прав дітей “ повноваження щодо участі у судових розглядах кримінальних справ по обвинуваченню неповнолітніх правопорушників передано від служби у справах дітей райдержадміністрації до служб у справах дітей виконавчих органів сільських рад.

З метою профілактики правопорушень серед неповнолітніх, забезпечення захисту права дитини, яка перебуває у конфлікті із законом, працівники служби у справах дітей райдержадміністрації надають методичну допомогу службам у справах дітей об’єднаних територіальних громад.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *