23.09.2021      256      0
 

У Чигирині відкрито соціальну фелт-майстерню


У Чигирині на базі Інклюзивно–ресурсного центру відкрито соціальну фелт-майстерню декоративно-прикладного мистецтва під назвою «Мій теплий світ».

Майстерня являє собою творчий інклюзивний простір, який дасть змогу дітям з особливими освітніми потребами подолати власні страхи, ізольованість від суспільства, інтегруватись в колектив, навчитись взаємодіяти з однолітками шляхом творчого самовираження.

Діти зможуть навчитись в’язати спицями та гачком, валяти пряжу, плести макраме, створювати ляльки, картини та вироби з пряжі.

У червні 2021 року Департамент соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації (Олег Шимчук, Руслан Чикало) уклав з Благодійною організацією „Фонд родини Нечитайло“ (VPLYV Victoria Mykolayuk) Меморандум про співпрацю для створення трьох соціальних майстерень, адаптованих для залучення людей з інвалідністю.

Такі майстерні згідно з Меморандумом заплановано відкрити ще у Золотоноші та Умані.

В урочистому відкритті фелт-майстерні взяв участь та привітав місцевих жителів з приємною подією в житті громади заступник голови Черкаської райдержадміністрації Богдан Солошенко .

«Аналогів такої майстерні не має на Черкащині!З цим проєктом комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Чигиринської міської ради перемогла у грантовій програмі благодійної організації “Вплив” Соціальні майстерні Черкащини та Миколаївщини”.Протягом першого року існування проєкту в майстерні займатимуться понад 50 дітей з особливими потребами. Дякую всім, хто долучився до доброї справи!», – зазначає Віктор Харченко міський голова Чигиринської громади.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *