27.08.2021      187      0
 

На постійному контролі голови РДА: влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування


Під керівництвом заступника голови Черкаської районної державної адміністрації Богдана СОЛОШЕНКА, відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини.

У засіданні взяли участь: керівники структурних підрозділів Черкаської райдержадміністрації, начальник  директор КЗ “Центр надання соціальних послуг” сільської ради Черкаського району, психолог КЗ “Черкаський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей Черкаської обласної ради”.

В ході засідання було розглянуто заяву прийомних батьків (в яких на вихованні вже перебувають четверо дітей, позбавлених батьківського піклування)  щодо влаштування шести дітей, позбавлених батьківського піклування, та створення на базі їх прийомної сім’ї дитячого будинку сімейного типу.

Враховуючи загальну кількість влаштованих дітей, родина прийняла в тривале користування житлово-функціональний, комфортний будинок для 10 дітей, де виділені окремі кімнати, з місцями для навчання, ігор, сну та відпочинку. Для дітей створені належні умови для повноцінного розвитку.

В результаті детального обговорення, та відповідно до вимог чинного законодавства України, комісією одноголосно прийнято рішення влаштувати дітей до новоствореного дитячого будинку сімейного типу, оскільки одним з важливих завдань Черкаської райдержадміністрації є влаштування посиротілих дітей у сімейні форми виховання.

Наразі  у Черкаському районі функціонує 14 прийомних сімей та 4 дитячі будинки сімейного типу, в яких проживають і виховуються 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *