28.05.2021      381      0
 

Надання методичної допомоги виконкомам сільських рад


На першочерговому контролі служби у справах дітей завжди перебувають діти, які потребують особливої уваги, – це діти в складних життєвих обставинах. Вчасна допомога та підтримка таких дітей зменшує в подальшому  кількість дітей, які залишаються без батьківського піклування. Питання профілактики дитячого неблагополуччя, здійснення соціального супроводу сімей, забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та ряд інших важливих питань обговорено в ході надання спеціалістами служби у справах дітей Черкаської районної державної адміністрації методичної допомоги службі у справах дітей виконавчого комітету Тернівської сільської ради. 

На території Тернівської сільської ради проживає 762 дитини віком до 18 років. На обліку в службі у справах дітей перебуває 14 дітей зі статусом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яких стовідсотково влаштовано в сімейні форми виховання  В складні життєві обставини потрапило шестеро дітей. На території  сільської ради проживає одна прийомна сім’я, на вихованні у якої перебуває одна прийомна дитина та одна рідна. При відвідуванні прийомної родини  надано рекомендації щодо окремих питань її функціонування. Також прийомній матері вручено сертифікат про підвищення у 2021 році кваліфікації за освітньою програмою спеціального курсу за вибором “Підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків-вихователів ДБСТ”.

Під час зустрічі з начальником служби у справах дітей Антоном Холоденком, директором комунального закладу “Центр надання соціальних послуг Тернівської сільської ради” Світланою Коваленко, завідуючою відділенням вказаного центру Мариною Показаньєвою розглянуто також питання оперативного реагування на випадки сімейного насильства, на виникнення безпосередньої загрози життю та здоров’ю дітей. Служба у справах дітей сільської ради особливо контролює вказані родини та визначає найбільші ймовірні ризики неналежного забезпечення потреб дітей та порушення їхніх прав.

На завершення службі у справах дітей надано буклети, які містять інформацію та роз’яснення щодо вчасної різнопланової допомоги дитині  та родині в громаді.

За інформацією служби у справах дітей Черкаської районної державної адміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *