22.04.2021      198      0
 

Надано консультативно-методичну допомогу службі у справах дітей Бобрицької сільської ради


Спеціалісти служби у справах дітей Черкаської райдержадміністрації відвідали новоутворену службу у справах дітей виконавчого комітету Бобрицької сільської ради та надали консультативно-методичну допомогу щодо захисту прав та інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наголошено про необхідність звертати особливу увагу на забезпечення захисту житлових та майнових прав дітей.

Акцентовано, що пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, залишається усиновлення.

Роз’яснено, що працівники служби у справах дітей повинні постійно проводити профілактичну, роз’яснювальну роботу з батьками, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків відносно своїх дітей. Щодо недопущення жорстокого поводження з дітьми, двічі на рік, а при необхідності і більше, повинні перевіряти умови проживання дітей, про що складати відповідні акти.

Постійного контролю потребують питання виплат державної соціальної допомоги, аліментів та пенсій по втраті годувальника.

На завершення зустрічі працівникам служби у справах дітей виконавчого комітету Бобрицької сільської ради було надано буклети та брошури, які містять роз’яснення щодо недопущення насильства в сім’ї, булінгу в навчально-освітній закладах (фізичного, психологічного, економічного, сексуального, кібербулінгу), а також буклети, які містять інформацію щодо швидкої і вчасної допомоги дитині та її родині в громаді.

За інформацією служби у справах дітей Черкаської РДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *