27.02.2024      70      0
 

Національне агентство з питань запобігання корупції інформує


До 31 березня 2024 року триває кампанія декларування за 2023 звітній період. НАЗК закликає службовців своєчасно та відповідально відзвітувати за свої статки та нагадує, що для певних категорій декларантів обов’язок подання декларацій відтерміновано – їм потрібно буде це зробити не пізніше 90 днів після зміни умов, які надають їм таке право.Так, обов’язок подання декларацій відтерміновано для:

військовослужбовців Держспецзв’язку, Держприкордонслужби, УДО, ЗСУ, інших військових формувань;

поліцейських поліції особливого призначення, залучених до ведення бойових дій;

осіб, які для здійснення службових повноважень на постійній основі перебувають на територіях, на яких ведуться активні бойові дії;

осіб, які перебувають на тимчасово окупованих територіях;

осіб, які беруть участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у складі національних контингентів або національного персоналу;

осіб, які є полоненими чи інтернованими;

осіб, які внаслідок поранення чи захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби, перебувають на стаціонарному лікуванні та/або реабілітації.Відтермінування подання декларацій також стосується членів сімей зазначених осіб.Проте в Законі є й виключення. Подати свої декларації за 2021, 2022 та 2023 роки до 31 березня 2024 мають декларанти з числа військовослужбовців:

міністрів, заступників міністрів, керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади та їх заступників;

які входять до складу ВЛК, ЛЛК або відряджені до них;

які проходять службу у ТЦК та СП, або відряджені до них;

які беруть участь у здійсненні закупівель товарів, робіт та послуг оборонного призначення.

Радимо подати декларації вчасно та без помилок. У цьому вам допоможе інформація на сайті та у соціальних мережах на офіційних сторінках НАЗК у Телеграм (https://t.me/NAZK_gov_ua) та Фейсбук (https://www.facebook.com/NAZKgov/).Нагадаємо, що роз’яснення стосовно декларування розміщені у Базі знань НАЗК (https://wiki.nazk.gov.ua/?cat=3). Отримати додаткову консультацію можна, звернувшись до уповноваженого підрозділу (особи) з питань запобігання та виявлення корупції за місцем вашої роботи, а також направивши офіційного листа на електронну пошту [email protected] або за телефоном контакт-центру (044) 200-06-94.

Відповіді на найпоширеніші технічні питання роботи з Реєстром декларацій розміщені за посиланням (https://wiki.nazk.gov.ua/?cat=211).


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *