14.09.2023      158      0
 

У Черкаській окружній прокуратурі відбулася спільна нарада з питань протидії кримінальним правопорушенням на пріоритетних напрямах, а також іншим порушенням вимог чинного законодавства


13 вересня 2023 року, начальниця Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко взяла участь у спільній нараді, організованій Черкаською окружною прокуратурою, на якій обговорено стан протидії кримінальним правопорушенням на пріоритетних напрямах, а також іншим порушенням вимог чинного законодавства, які завдають шкоду інтересам держави, можливі ризики і загрози економічній безпеці регіону в умовах особливого періоду, шляхи їх мінімізації та усунення.

До вказаного заходу, окрім керівництва правоохоронних органів, залучені були всі голови об’єднаних територіальних громад у межах юрисдикції Черкаської окружної прокуратури, представники Черкаської міської ради, керівництво Черкаського районного управління ДСНС.

Також серед запрошених були представники окремих державних контролюючих органів обласного рівня. Зокрема, Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, Управління екології та природніх ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації, Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Черкаській області, Державної екологічної інспекції у Черкаській області, ДП «Черкаський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Учасники заходу обговорили стан протидії кримінальним правопорушенням на пріоритетних напрямах, а також іншим порушенням вимог чинного законодавства, які завдають шкоду інтересам держави у бюджетній, земельній сферах, з питань охорони навколишнього природного середовища, охорони дитинства, захисту державної та комунальної власності, передовсім нерухомого майна, яке використовується як споруди цивільного захисту населення.

Керівник Черкаської обласної прокуратури Ігор Домущей звернув особливу увагу присутніх на складність економічної ситуації в регіоні, загострення проблем із наповненням державного та місцевого бюджетів, неналежне використання бюджетних коштів. А також додав, що корупційні прояви на вказаному напрямі є неприпустимими. На можливі правопорушення такої категорії органи правопорядку повинні реагувати безкомпромісно.

Серед інших ключових питань, які було обговорено, це утримання споруд цивільного захисту та безпека населення, гуманітарне забезпечення, протидія корупції, раціональне та ефективне використання бюджетних коштів, у тому числі виділених на відновлення зруйнованої інфраструктури.

За результатами наради її учасники узгодили ряд заходів, спрямованих на мінімізацію та усунення кримінальних правопорушень на пріоритетних напрямах, а також інших порушень вимог чинного законодавства, які завдають шкоду інтересам держави.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *