19.05.2023      152      0
 

Дотримання норм прибережних захисних смуг водних об’єктів на контролі органів влади Черкащини


Екологія, навколишнє середовищє, водні ареали, які знаходяться поруч з нами, потребують уваги, турботи та дотримання правил співіснування.

Законодавством України врегульовано питання створення сприятливого режиму водних об’єктів, попередження їх забруднення, засмічення і вичерпання, знищення навколоводних рослин і тварин, а також зменшення коливань стоку вздовж річок, морів та навколо озер, водосховищ і інших водойм.

Спеціалістами Черкаської РВА спільно з представниками Регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області вивчено питання дотримання законодавства щодо визначення розмірів і меж водоохоронних зон та режим ведення господарської діяльності в них. Здійснено виїзд у населені пункти, де є звернення громадян на предмет порушення режиму водного об’єкту, зокрема, річки Тясмин.

Згідно з чинним законодавством межі водоохоронних зон визначаються згідно з проектами землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, лісогосподарського призначення, земель водного фонду та водоохоронних зон, обмежень у використанні земель.

За підсумками виїзду надано рекомендації територіальним громадам, керівникам сільськогосподарських підприємств звернути особливу увагу на дотримання норм прибережних захисних смуг водних об‘єктів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *