24.04.2023      113      0
 

Вирішується питання реформування галузі охорони здоров’я в Черкаському районі


Начальник Черкаської районної військової адміністрації Валерія Бандурко, провела блок робочих нарад з головами громад району та керівниками комунальних підприємств медичної сфери. Разом міркували про формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я на території Черкаського району. Новосформована модель медицини має бути якісною, доступною, ефективною та фінансово стабільною, сприятиме розвантаженню місцевих бюджетів та підвищенню якості медичного обслуговування населення.

Відповідно до Постанови КМУ від 28.02.2023 №174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я» затверджено Порядок функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів та встановлення їх меж.

У складі спроможної мережі визначаються: надкластерні заклади охорони здоров’я, кластерні заклади охорони здоров’я, загальні заклади охорони здоров’я, надавачі медичних послуг, які надають первинну медичну допомогу та центри екстреної медичної допомоги і медицини катастроф із пунктами постійного базування бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Складовою частиною спроможної мережі закладів охорони здоров’я визначено організаційно інтегровану сукупність надавачів первинної медичної допомоги, здатних забезпечувати надання якісної, комплексної, безперервної і орієнтованої на пацієнта первинної медичної допомоги відповідно до соціально-демографічних характеристик населення та особливостей його розселення.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *