17.04.2023      141      0
 

Коротко про головне у Черкаському районі поінформувала начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко


Під час щотижневої координаційної наради, яку провела начальник Черкаської РВА разом з керівниками структурних підрозділів, поінформовано про головні питання життєдіяльності Черкаського району.

Коротко про головне в районі.

На Черкащині спостерігається явище весняного водопілля. У ряді прирічкових населених пунктів зафіксовано затоплення вулиць, сільськогосподарських угідь, домоволодінь. Здійснюється постійний моніторинг ситуації та виїзди усіх необхідних служб. Рятувальники, разом з правоохоронцями, перебувають на цілодобовому чергуванні й надають допомогу населенню. Також залучені волонтери Товариства Червоного Хреста України та створено оперативні штаби швидкого реагування. Цього року паводок має значно більші масштаби, які призводять подекуди до пошкоджень домоволодінь та надвірних споруд.

Великдень у регіоні минув спокійно. Очільниця району подякувала усім задіяним підрозділам та Силам оборони. Закликала громадян не створювати скупчення на кладовищах та дотримуватись норм воєнного часу під час поминальних днів.

Продовжується охоплення соціальним захистом тимчасово переміщених громадян. Спостерігається незначна тенденція до зменшення кількості внутрішньо переміщених осіб в населених пунктах Черкаського району. Водночас зростає кількість ВПО у місті Черкаси, зараз становить 27852 осіб. Станом на 17.04.2023 загальна кількість зареєстрованих ВПО у районі – 58843 осіб. Сміла – 6793, Канів – 3947.

Розглянуто питання утилізації ламп розжарювання, зібраних у рамках їх безкоштовного обміну у відділеннях пошти на нові енергозберігаючі. Проект передбачає обмін п’яти звичайних ламп розжарювання на п’ять енергозберігаючих LED ламп у відділеннях «Укрпошти».

Валерія Бандурко нагадала, що працівникам органів влади району варто дотриматися рекомендацій НАЗК щодо подання щорічних декларацій за 2021 та 2022 роки.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської РВА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *