10.02.2022      187      0
 

Якісні медичні послуги жителям громад у пріоритеті органів влади Черкаського району


Співпраця з територіальними громадами, надання їх жителям якісних медичних послуг, фінансова спроможність закладів охорони здоров’я, подальші перспективи розвитку, – ці та інші важливі питання обговорили голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко та заступник голови Черкаської райдержадміністрації Богдан Солошенко спільно з керівництвом Городищенської громади та КНП «Городищенське медичне об‘єднання» міської ради.

У закладі охорони здоров‘я лише за минулий рік проліковано більше трьох тисяч жителів Городищенської громади, 812 – Вільшанської та 615 – Мліївської громад.

Надано амбулаторної допомоги близько 12 тисячам жителів цих та інших сусідніх громад.

Медичні працівники отримують достойну заробітну плату відповідно до вимог чинного законодавства. Проте, відсоток в загальній структурі коштів, виділених сусідніми ТГ на оплату витрат, на які непередбачені кошти з НСЗУ, на жаль, не перевищує 3%.

У ході зустрічі окреслено подальші кроки для того, щоб уникнути можливих ризиків та забезпечити виконання Указу Президента України №261/2021 «Про заходи щодо підвищення конкурентоспроможності закладів охорони здоров’я та забезпечення додаткових гарантій для медичних працівників».

Відтак учасники наради дійшли згоди про необхідність укладення договорів співпраці закладу з територіальними громадами, недопущення заборгованості із виплати заробітньої плати, збільшення медичних пакетів НСЗУ, а також планування фінансових показників відповідно до доведених ресурсів.

Усі питання перебувають на контролі у органах влади районного та місцевого рівнів.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *