18.01.2022      186      0
 

Безпековий освітній пілот упроваджують у Білозірському ліцеї


Пілотний проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» втілюють на Черкащині. Апробують його в Білозірському ліцеї. Про це інформують в Управлінні освіти і науки Черкаської ОДА.

Реалізують проєкт у межах меморандуму, підписаного між Управлінням освіти і науки ОДА, ГУ Національної поліції в Черкаській області, ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

Проєект покликаний запобігти, попередити, виявити, припинити й усунути негативні явища та їх шкідливі наслідки щодо безпеки учнів. Від Управління освіти і науки документ підписав начальник Валерій Данилевський, який відзначив актуальність спільної роботи щодо запобігання негативних проявів в учнівському середовищі.

– Коли на місці є людина, яка знає, вміє, готова в будь-який момент підставити плече, проконсультувати і допомогти, очевидно, це буде позитивним прикладом для профілактичної діяльності по всій області, – відзначив головний освітянин регіону. – Сподіваємося, що проєкт буде успішним та знайде поширення не лише на Черкащині, а й за межами області».

Пілот реалізується в межах профілактичного проєкту щодо виявлення негативних ризиків у дитячому середовищі, а також ужиття заходів щодо їх усунення, який ініційовано Міністерством внутрішніх справ України, за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства освіти і науки України, Національної поліції України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *